Remote Management & Monitoring
In de moderne zakelijke wereld is het professioneel beheren en bewaken van de ICT-omgeving op afstand essentieel geworden. De omvang van de organisatie speelt daarbij geen rol, omdat er altijd inzicht nodig is, zodat er vroegtijdig gesignaleerd kan worden wat er in uw ICT-omgeving gebeurd op het gebied van beveiliging en het tijdig uitvoeren van de noodzakelijke software en besturingssysteem updates.

Wat is Remote Management en Monitoring?
Remote Management en Monitoring (RMM) verwijst naar het beheer en de bewaking van computersystemen, servers, netwerken en andere ICT-middelen op afstand. Het stelt organisaties in staat om:

 • Proactief problemen voorkomen: Door continu de prestaties en de levensduur van ICT-middelen te bewaken, kunnen problemen snel worden geïdentificeerd, voorkomen en opgelost worden voordat ze zich tot grotere storingen ontwikkelen.
 • Kosten te besparen: RMM vermindert de noodzaak van fysieke aanwezigheid van uw ICT partner op locatie, wat resulteert in lagere operationele ICT kosten en efficiënter gebruik van hardware en software.
 • De ICT-omgeving zo optimaal mogelijk te laten functioneren: Door constant toezicht te houden op de systemen.

 1. Voordelen van Remote Management en Monitoring
  1. Voorkomen van ICT problemen. 
  Met RMM-tools kunnen ICT-teams mogelijke problemen of bedreigingen identificeren en oplossen voordat ze zich voordoen, wat resulteert in minder downtime en verstoringen.
  2. Kostenbesparing
  De mogelijkheid om ICT-middelen op afstand te beheren betekent minder reistijd en kosten van uw ICT partner..
  3. Schaalbaarheid
  Met RMM is het eenvoudig om het aantal aangesloten apparaten uit te breiden.
  4. Rapportage en analyse
  RMM-systemen bieden uitgebreide rapportagemogelijkheden, waardoor uw ICT partner het inzicht heeft om uw ICT-omgeving zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Heeft u nog vragen over Remote Management en Monitoring? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.